Vaalipäivä

18.04.2015

Huh huh! Vaalipäivä koittaa. Lähes 150 vaalitilaisuutta kahden viime kuukauden aikana eri puolilla Uuttamaata, reunoja myöten. Hienoja kohtaamisia ja keskusteluja. Samalla olen saanut myös paljon evästyksiä tulevalle vaalikaudelle, jos sinne tulen valittua. Sehän selviää pian, sunnuntai-iltana.

Suurin osa äänestäjistä tosin taitaa jättää perinteiset vaalitilaisuudet väliin. Politiikkaa ja päättäjiä seurataan median kautta, ehkä sosiaalisenkin median. Siksi koetamme päivittää näitä nettisivuja riittävän usein, ja sama tapa jatkuu tulevaisuudessakin. Blogissani kerron politiikan asioista niin kuin olen niitä itse kokenut. Lisäksi kerron poimintoja työstäni, aloitteistani ja puheenvuoroistani. Jos tulen valittua, niin työ varmasti näkyy ja kuuluu jatkossakin.

Tunnelma vaalikentillä on ollut itse asiassa sellainen, että olen toiveikas vaalituloksen suhteen. Oma tuntumani on, että uudelleenvalinnan pitäisi hyvinkin olla mahdollinen. Myös gallupit ovat sitä lupailleet. Vaalityössä on ollut hyvä pöhinä päällä – itse asiassa parempi kuin koskaan aikaisemmin.

Varma en kuitenkaan voi olla, joten jännitys on kyllä sunnuntai-iltana melkoinen. Joskus viimeisiä paikkoja on ratkennut vain muutamienkin äänien erolla. Jokainen ääni on tärkeä. Myös Sinun.

Eräissä vaaleissa Johannes Virolainen jäi valitsematta, kun häntä pidettiin varmana läpimenijänä, ja Johanneksen kannattajatkin äänestivät muita ehdokkaita. Yritän sanoa, että jos haluat nähdä Kaikkosen eduskunnassa ensi kaudella, niin silloin oikeastaan pitäisi käydä äänestämässä numeroa 362.

Tässä kohtaa haluan myös kiittää tukijoukkojani. Talkootyötä on tehty todella paljon. Vaalimainoksia on jaettu 50 000 kappaletta. Ihan joka kotiin jaettavaksi meillä ei budjetti riittänyt, mutta näiden nettisivujen kautta samat sisällöt kyllä löytyvät. Tienvarsimainoksia on 150 kappaletta, joiden kanssa on taistelu säitä vastaan. Toreilla ja turuilla on ollut ihmisiä puhumassa puolestani. Tiedän, että moni on sitä tehnyt myös tietämättäni – näin olen sieltä täältä mutkan kautta saanut kuulla. Olen kaikesta avusta ja tuesta sekä jokaisesta äänestä kiitollinen. Koetan olla kaiken tämän luottamuksen arvoinen.

Jännitys alkaa nousta. Käykäähän äänestämässä ja pitäkäähän peukkuja, että hyvin menee!