Hyvää kesää!

30.06.2015

Eduskunta päätti äsken kevätkauden viimeisen istuntonsa, ja istuntotauko alkoi. Joitakin pikku tehtäviä tässä vielä on, mutta heinäkuu on itselläni pääasiassa lomakuukausi. Poikkeuksen tekee viikko kuun puolivälissä Porin Suomi Areenassa, jossa osallistun useampaakin seminaariin ja paneeliin. Pari juhlapuhetta on myös heinäkuun ohjelmassa. Mutta muutoin ajattelin kyllä ihan vähän huilaillakin, kevään rypistys on kuitenkin ollut ihan kohtalainen.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana yksi uusi tehtäväsarka on suurlähettiläiden tapaaminen. Eri maiden diplomaatit haluavat tavata ja keskustella maidemme suhteista ja kansainvälisestä politiikasta laajemminkin. Esimerkiksi tänään tapasin Malesian suurlähettilään ja huomenna Saksan.

Kesäkuun istunnot eduskunnassa ovat olleet pääsääntöisesti aika rutiininomaisia. Ehkä merkillepantavinta oli keskustelu sääntelyn purkamisesta, josta pääministeri antoi ilmoituksensa viime viikolla. Keskustelussa tuli pääministerin esitykselle harvinaisen paljon tukea yli puoluerajojen. Se antaa uskoa siihen, että tällä saralla voitaisiin saada myös edistystä aikaiseksi. Olemme myös omassa eduskuntaryhmässäni aloittaneet työn, jotta eteenpäin päästään. Uskon, että näin myös tulee tapahtumaan.

Tällaisilla lyhyillä terveisillä toivotan Sinulle ja läheisillesi hyvää kesää. Toivottavasti aurinkoakin näemme sopivan määrän Suomen kesässä.

PS. Itse olen tosiaan heinäkuussa vähän huonommin tavoitettavissa, mutta avustajani Sonja Huttunen on kyllä töissä. Voit halutessasi tavoitella myös häntä.