Terveisiä vaalibussista

25.01.2018

Kirjoittelenpa tässä lyhyen blogitekstin keskustan vaalibussista. Olen parhaillaan siirtymätaipaleella Karkkilasta Vihtiin. Sitten edessä vielä Lohja, Karjalohja, Saukkola, Raasepori, Siuntio ja Kirkkonummi. Eilen oli Loviisa, Lapinjärvi, Myrskylä, Pukkila, Mäntsälä, Hyvinkää ja Järvenpää. Ja lähipäivinä vielä Keski-Uuttamaata ja pääkaupunkiseutua. Hyvin ollut väkeä liikkeellä. Kierrokseen kuuluu paljon ihmisten tapaamisia, ja keskustelua tasavallan presidentin vaaleista ja muista ajankohtaisista asioista.

Istuvan presidentin asema on vahva, ja hän on luonnollisesti selvä ennakkosuosikki vaaleissa. Ja toki hän on hoitanut tehtäväänsä omastakin mielestäni aivan hyvin.

Siitä huolimatta kansanvallassa pitää olla aika ajoin vaalit, joissa kansa pääsee sanansa sanomaan. Se voi olla tuki valituille, tai sitten vaihto.

Olen tuota Matti Vanhasta käynyt kehumassa. Hänellä on aivan erinomainen asiaosaaminen ja järkevät, vastuulliset näkemykset Suomen suunnasta. Hänellä on koko ehdokasjoukon laajin kokemus maamme 2000-luvun ulkopolitiikan johtamisesta. Siihen kuuluu mm. seitsemän vuotta pääministerinä, jonkun aikaa puolustusministerinä ja tällä hetkellä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajuus. Hän on tolkku ja vakaa. Jonkun mielestä ehkä vähän harmaa, mutta kyllä itse pidän aivan hyvänä, että presidentissä on roimasti vakaata peruskalliota.

Ehdokkaita kannattaa vertailla, ja miettiä sitten, kuka olisi paras presidentti seuraavaksi kuudeksi vuodeksi. Ja äänestämään pitää toki kaikkien mennä!