Kaikkonen Zagrebiin

04.03.2020

Puolustusministeri Antti Kaikkonen osallistuu EU:n epäviralliseen puolustusministerikokoukseen Zagrebissa 4.-5.3.2020.

Puolustusministerikokous alkaa keskiviikkona 4.3. järjestettävällä kriisinhallintaoperaatioita käsittelevällä työillallisella, johon on kutsuttu Naton pääsihteeri ja YK:n rauhanturvaoperaatioista vastaava alipääsihteeri. Ministereiden on määrä keskustella mm. kriisinhallintaoperaatioiden prioriteeteista. 

Torstain ensimmäisessä työistunnossa ministerit keskustelevat EU:n uuden ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan kanssa puolustusyhteistyön kehittämisestä ja yhteistyön prioriteeteista. Toinen työistunto käsitelee pysyvän rakenteellisen yhteistyön (PRY) strategista arviointia ja EU:n turvallisuus- ja puolustusyhteistyön strategisen arvioinnin ja ohjauksen prosessia eli niin kutsutun ”strategisen kompassin” luomista EU:lle.