Eduskuntavaalit edessä – käytä ääntäsi.

12.03.2023

Avasin eilen vaalikampanjani, tällä kertaa poikkeuksellisessa paikassa, Tuusulanjärven jäällä. Järvi on nykyisin hieno talviurheilupaikka, jonne ihmiset tulevat ulkoilemaan eri puolilta Uuttamaata. Vaalistartti onnistui hienosti, satoja ihmisiä kävi teltallamme. Saatiin hieno avaus vaalikampanjalle.

Lähiviikkoina kierrän koko Uudenmaan, pääkaupunkiseudulta Hankoon, Lohjalta Lapinjärvelle, ja paljon siinä välissä. Tarkoitus on olla tavattavissa, jos haluat tulla silmätysten ajatuksia vaihtamaan tai ehdokasta tenttaamaan. Tämä on itselleni luontainen toimintatapa. Tarkemmin ja pidempään seuranneet tietävät, etten tee tätä vain vaalien alla, vaan myös vaalien jälkeen. Tavattavissa vaalien välilläkin, siis.

Turvallisuus on pääteemani. Mikä voisi näinä aikoina olla tärkeämpää? Isänmaan turvallisuudesta täytyy pitää huolta. Turvallisuus on maanpuolustusta, isänmaan sotilaallista turvallisuutta ja mm. sitä, että viemme Naton jäsenyysprosessimme turvallisesti maaliin. Ja monin muinkin tavoin pidämme huolta siitä, että saamme rauhassa elää jatkossakin.

Mutta turvallisuus on muutakin. Se on myös sitä, että kaduillamme ja kyläteillä voi turvallisesti liikkua. Väkivaltarikollisuuteen ja nuorten haitalliseen jengiytymiseen pitää puuttua. Poliisi tarvitsee resurssinsa, mutta ennaltaehkäisy on kaikkein tärkeintä. Se lähtee jo siitä, että lasten ja nuorten hyvinvoinnista pidetään huolta.

Turvallisuus on sitäkin, että yhteiskuntamme toimii. Varhaiskasvatus on laadukasta ja pysyvää henkilökuntaa on riittävästi. Koulutuksen laadusta ei tingitä. Sairaana saa hoitoa ja ikäihmisillä on turvallinen ja arvokas vanhuus.

Meillä on moni asia hyvin, mutta on edellämainituissa epäkohtiakin ja parantamisen varaa. Joten työtä on.

Haluan myös pitkäjänteisyyttä päätöksentekoon. Ei riitä, jos päättäjälle tulevaisuus tarkoittaa ensi vuotta tai seuraavia vaaleja. Ei, tähtäin pitää asettaa paljon pidemmälle. Miten nyt tehtävät päätökset vaikuttavat pidemmällä tulevaisuudessa tämän päivän lasten ja nuorten elämään – tai meidän kaikkien? Katse pitää laittaa vuosikymmeniksi eteenpäin. Tai vieläkin pidemmälle, jos vain mahdollista. Tähän liittyy sekin, että emme saa tärvellä maamme hienoa luontoa, järviä, meriä, vesistöjä.

Elämme tuulisia aikoja tällä hetkellä. Synkkä sota Euroopassa jatkuu, eikä loppua valitettavasti vielä näy. Turvallisuus on kaikkein tärkeintä.

Valitse eduskuntavaaleissa turvalliseksi tietämäsi päättäjä.

Jos arvelet, että se voisin olla minä, numeroni on 372. Olen kiitollinen, jos saan olla luottamuksesi arvoinen.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys 22.-28.3. Varsinainen vaalipäivä sunnuntai 2.4.

Käytä ääntäsi.

Kevättalven terveisin,

Antti K.

Tavataan Uudellamaalla!

Keskiviikko 15.3.

Klo 17.00 Uudenmaan kärkiehdokaspaneeli, Hyvinkään lukio – Kipinä
Klo 19.30 Keski-Uusimaan auditorio, Klaavolantie 5, Tuusula

Torstai 16.3.

Klo 14.00 Lohjantähden kauppakeskus, Coffeebox-kahvila
Klo 16.00 Kahvila Mummola, Veikkola, Vanhatie 26
Klo 17.30 Kirkkonummi, Masalan K-market

Perjantai 17.3.

Klo 15.30 Loviisa, S-Marketin piha
Klo 16.30 Lapinjärvi, Salen piha

Lauantai 18.3.

Klo 10 Sipoo, Nikkilä, S-Marketin piha
Klo 11 Porvoo, Lundinaukio
Klo 12.30 Myrskylä, Salen piha
Klo 13.30 Pukkila, Onnintori
Klo 14.30 Askola, Vahijärvi, Energiapäivä

Sunnuntai 19.3.

Klo 11.30 Pornainen, K-market Pornainen (Vaalitori)